• Αντιβραχίου και άκρας χειρός
  • Αντιβραχίου και άκρας χειρός

Αντιβραχίου και άκρας χειρός

Η Μυοηλεκτρική πρόθεση άνω ακρών προσφέρει σήμερα τον υψηλότερο βαθμό αποκατάστασης (έως 80%).

Η πρόθεση συνδυάζει την βέλτιστη εμφάνιση και τον φυσιολογικό έλεγχο με μια μεγάλη δύναμη λαβής και ταχύτητα λειτουργίας. Μετά τον ακρωτηριασμό παραμένει μέρος των μυών στο κολόβωμα, με την κατάλληλη τοποθέτηση αισθητήρων ηλεκτρικού δυναμικού και ενός συστήματος ενίσχυσης, αυτό μεταδίδεται στη παλάμη που την κινεί.

Σε περιπτώσεις ακρωτηριασμού άνω του αγκώνα εκτός από την κίνηση της παλάμης έχουμε και την δυνατότητα πρηνισμού/υπτιασμού αυτής και πρωτοποριακά έχουμε και την δυνατότητα κίνησης και του αγκώνα μυοηλεκτρικά. Όλες οι προθέσεις ελέγχονται από ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης δυναμικού των μυών.

Στις κατασκευές διατίθεται ποικιλία σε προθέσεις χεριών απλών κοσμητικών αλλά και μυοηλεκτρικές.

Στις μυοηλεκτρικές προθέσεις έχουμε παλάμες νέας τεχνολογίας οι οποίες διαθέτουν πλήθος λειτουργιών.

Εκτός από την κίνηση των δακτύλων και τον πρηνισμό/υπτιασμό της παλάμης διαθέτουν και αισθητήρες πτώσης αντικειμένου δηλ. όταν ένα αντικείμενο πάει να πέσει τότε η παλάμη το σφίγγει για ασφάλεια.

Επίσης αισθητήρες θερμοκρασίας που προστατεύει το χέρι αλλά και τον ασθενή για πιθανά εγκαύματα.

Το σύνολο της προθέσεως καλύπτεται από κοσμητική θήκη η οποία είναι ακριβές πανομοιότυπη με το χέρι του ασθενούς, είναι φτιαγμένη από σιλικόνη που είναι και ανθεκτική αλλά και προστατεύει το χέρι και μορφοποιείται αναλόγως της απαιτήσεως του ασθενούς.

Παλαιότερα σε περιπτώσεις που ο ακρωτηριασμός ήταν στο ύψος του καρπού ο ασθενής είχε μόνο την επιλογή μιας κοσμητικής προθέσεως.

Τώρα πια υπάρχει και η Μυοηλεκτρική παλάμη για να καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις.

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΛΟΒΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

Για τα πλέον εξελιγμένα μυοηλεκτρικά χέρια χρησιμοποιούμε Υπολογιστή που βοήθα τον τεχνίτη στην ρύθμιση του μέλους. Επιπλέον, το σημαντικό είναι πως ο ασθενής έχει την μοναδική δυνατότητα να δει σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη το χέρι που έχει επιλέξει, αλλά και την πρόθεση να κινείται όπως το ορίζει ο ίδιος και να δοκιμάσει επί τόπου και οποίο άλλο τύπο παλάμης θελήσει. Το ίδιο πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα εκπαιδεύσεως του ασθενούς.